Idén is folytatódik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat hallgatói ösztöndíjprogramja. Ebben az évben 100.000 lej összegű ösztöndíjalapot hagytak jóvá, amelyre azok a 35 év alatti diákok pályázhatnak, akik alap-, mesteri- vagy doktori képzésben vesznek részt bárhol a világban, és a disszertációjuk előkészítésén dolgoznak a ebben a tanévben.

A sepsiszentgyörgyi lakhellyel rendelkezők bármilyen témában kutathatnak. Azok a diákok, akik bármilyen más romániai településen rendelkeznek lakhellyel, kizárólag Sepsiszentgyörggyel kapcsolatos kutatásokra igényelhetnek ösztöndíjat. A jelentkezési űrlapot 2019. január 28-ig kell leadni. Részleteket ITT találnak.

A négy hónapos időtartamú ösztöndíj értéke havi 300 lej az alapképzésben résztvevő hallgatók számára, havi 500 lej a mesterképzésen résztvevő hallgatóknak, és havi 1000 lej a doktori képzésen résztvevő hallgatók számára. Az alap- és mesteri képzésben részt vevők idén június 30-ig, a doktori képzésben részt vevők pedig szeptember 30-ig kötelesek leadni a dolgozatukat a sepsiszentgyörgyi önkormányzathoz, majd novemberben egy konferencia keretében kell bemutatniuk dolgozataikat.