A kormány nyolc év után megnövelte a fűtéstámogatásra jogosultak jövedelmének felső határértékét. Az új kormányrendelet szerint azok a családok kaphatnak fűtéstámogatást, akiknél az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 750 lejt, a módosítás előtt ez a felső határ 615 lej volt.

Tankó Vilmos a sepsiszentgyörgyi szociális igazgatóság vezetője a Sláger Rádiónak elmondta: az intézkedés elsősorban a minimális nyugdíjból élőknek kedvez, hiszen ez havi 640 lej. Ez a réteg korábban nem került be a támogatottak körébe, januártól viszont már ők is igényelhetik a támogatást.

Fűtéstámogatás | Illusztráció: Kovács Zsolt

Tankó Vilmos felhívta a figyelmet, hogy a szubvenció értéke nem változott. Akik a jövedelmi határ módosítása után kerülnek be a kedvezményezettek körébe legtöbb húsz lejes fűtéspótlékra számíthatnak. A fűtéstámogatás legtöbb öt hónapra igényelhető, november és március között, vagyis aki most január 20-ig benyújtja az igénylést, még három hónapig megkaphatja.

Évekkel ezelőtt Sepsiszentgyörgyön még 8000 család kapott fűtéspótlékot, ebben a szezonban a jövedelemhatár módosítása előtt 398 családnak hagyták jóvá. Arra számítanak, hogy a határérték 750 lejre emelésével még további 100-150-el nő a jogosultak száma.