Legtöbb esetben az egészségügyi személyzet hozzáállása miatt panaszkodnak a betegek és a hozzátartozók a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórházban. András-Nagy Róbert kórházigazgató csütörtöki sajtótájékoztatón a Sláger Rádió érdeklődésére elmondta, valóban vannak gondok egyes alkalmazottak hozzáállásával, de nem lehet általánosítani, hiszen az alkalmazottaik többsége kifogástalanul végzi a munkáját.

Ugyanakkor arra bátorít, hogy minden esetben, ha valaki elégedetlen a szolgáltatásaikkal, a kórház vezetőségénél tegyen panaszt, mert csak ez esetben tudnak hivatalos eljárást kezdeményezni. Hozzátette, 2011 óta – amióta Ő vezeti a kórházat – több mint 300 esetben foganatosítottak valamilyen büntetést vagy elbocsátásokat fegyelmi okokból.

András Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházigazgató | Fotó: Kovács Zsolt

András Nagy Róbert szerint a kórház vezetősége nem elnéző, de gyakran előfordul, hogy nincsenek eszközeik. Szinte minden gyűlésen napirendre tűzik, hogy a megfelelő bánásmód ugyanolyan fontos a betegellátásban, mint a diagnózis felállítása, és a kezelés.

A kórházigazgató ugyanakkor rámutatott, hogy nincsenek eszközei a teljesítmény, vagy a pozitív hozzáállás ösztönzésére. Hiába tudja, hogy ugyanazon az osztályon egy hónapban az egyik szakorvosnak 45 betege volt, a másiknak csak 9, mert senki nem akar hozzá menni, mindketten ugyanakkora fizetést kapnak, a kórház vezetősége nem állapíthat meg különbséget az eredmény, a hozzáállás, az ellátott betegek száma alapján.

Arra is gyakran van példa, hogy a felelősségre vont vagy elbocsátott alkalmazott a bíróságon fellebbez, és nyer. A sepsiszentgyörgyi kórházban jelenleg mintegy ezer alkalmazott dolgozik.