Új, kétnyelvű eligazító táblákat helyeztek ki a 12-es országút Sepsiszentgyörgyön áthaladó szakaszán. A 12-es országút sepsiszentgyörgyi szakaszának kezelése tavaly decemberben került az önkormányzat hatáskörébe, ehhez tartozik az Oltemző utca és a Păiuș Dávid hadnagy utca.

Mivel korábban az országos útügy csak román feliratos táblákat helyezett ki, ezeket a városháza lecserélte kétnyelvűekre, mondta Antal Árpád. A polgármester szerint többen felrótták, hogy ezen a szakaszon nincsenek járdák, rossz a közvilágítás, de amíg nem volt az önkormányzat kezelésében, nem tehettek semmit.

Többnyelvű eligazító táblák
Többnyelvű eligazító táblák Sepsiszentgyörgyön
| Fotó: Vargyasi Levente

Miután sikerült átvenni, idén tavasszal felfestették az átjárókat, jelzőfénnyel ellátott táblákat is kihelyeztek azért, hogy biztonságosabb legyen az átkelés az úttesten. Az Oltmező utcában a közvilágítási hálózat korszerűsítése zajlik.

Szintén lakossági igényre válaszolva, a közszállítási vállalat buszjáratot indított ezen az útvonalon a Sepsi Arénához, amely az itt levő áruháznál is megáll. Az önkormányzat tervei közt szerepel a járdaszakaszok megépítése az Oltmező utcában, valamint a közvilágítási hálózat felújítása a Păiuș Dávid hadnagy utcában.