Hétfőn alig pár óra alatt hat közlekedési balesetet történt a csúszós utak miatt Kovászna megyében, számolt be Nicoleta Tolvaj Marin. A rendőrségi szóvivő szerint Sepsiszentgyörgy Kilyén felőli kijáratánál egy autó felborult, a SMURD rohammentő szolgálat elsősegélyben részesítette a jármű két utasát, az egyik személyt kórházba is kellett szállítani.

Csúszós úton felborult autó Sepsiszentgyörgyön | Fotó: Kovászna megyei rendőrség

Ojtoznál egy teherautó csúszott ki az úttestről és borult sáncba. A kamiont nem sikerült beindítani, ezért az úttest mellé vontatták. Kovászna városban egy haszongépjármű nem tudott időben megállni és elgázolt egy 14 éves lányt, aki a gyalogátjárón akart átkelni az úttesten. Az áldozat kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Ugyancsak Kovászna városban egy sofőr az útszéli kerítésnek vezette autóját, mivel nem az útviszonyokat és túl gyorsan hajtott. Szotyorban pedig két autó ütközött a csúszós úton. Háromszék legmagasabb pontján fekvő Kommandón pedig egy autó utánfutója csúszott sáncba mivel a sofőr túl gyorsan hajtott és kicsúszott az úttestről, számolt be a rendőrségi szóvivő, aki óvatosságra inti a sofőröket.

Az útügy szóvivője, Elekes Róbert arról tájékoztatott, hogy hétfőn az utászok és a rendőrök gyerekeket szállító, három autóbuszból álló konvojnak segítettek átjutni az Ojtozi szoroson Bákó megyéből Kovászna megyébe. Miután a sofőrök telefonon kértek segítséget mert féltették a gyerekek épségét, a hatóságok biztonságban átkísérték őket a Moldvát Székelyfölddel összekötő Ojtozi szoroson.