A hétfői erőteljes havazás miatt csúszósak az utak Háromszéken, és már baleset is történt. Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő szerint Sepsiszentgyörgy kijáratánál a 12-es országúton felborult egy személygépkocsi. A baleset helyszínére siető SMURD rohammentő szolgálat elsősegélyben részesítette a jármű két utasát, az egyik személyt pedig kórházba is kellett szállítani.

Csúszós úton felborult autó Sepsiszentgyörgyön | Fotó: Kovászna megyei rendőrség

A havazás miatt télies körülmények között, azaz lassan halad az autós forgalom Háromszéken, de minden útszakasz járható, közölte a Sláger Rádióval a Kovászna megyei rendőrség. A Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság szóvivője, Elekes Róbert tájékoztatása szerint Háromszéken hétfő reggel 7 országúton 15 hókotró autóval 84 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki, ezt a tevékenységet folytatják.

Kilyén és Szotyor között árokba csúszott autó | Olvasói fotó: Huszti Ervin

A 260 kilométernyi háromszéki megyei utat a Kovászna megyei tanács alárendeltségébe tartozó Út és Híd Rt. tartja karban, közölte Kovács Ödön megyemenedzser. Sepsiszentgyörgyön az utak hótalanítását a Tega köztisztasági vállalat végzi, közölte Máthé László. A vállalat igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a homokszórók és a hóekék először a város központjában kezdik a takarítást, majd a forgalmasabb utak mentén jutnak el a város többi részébe.