Székelyföld legnagyobb nyilvános reggelijére kerül sor szombaton a 16. sepsiszentgyörgyi Kolbászparádén és Káposztafesztiválon. Tamás Sándor háromszéki tanácselnök kiemelte, hogy szombaton a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban sorra kerülő esemény igazi attrakciója lesz a Diószegi pékség által elkészített óriás pityókás kenyér, amelynek közepébe a Bertis cég által saját recept alapján elkészített kolbászt sütnek bele. A finomságot szombaton 9.30-kor szeletelik fel és osztják szét a jelenlévők között.

A rendezvényen résztvevő mintegy 50 csapat közös reggelivel indítja a napot. A kenyér mellé egy hatszáz tojásból és kolbászból készített rántottát szolgálnak fel. A kolbászparádé másik különlegessége az egy bélbe töltött 10 méteres kolbász lesz.

Mivel az afrikai sertéspestis veszély miatt a csapatok semmilyen húst vagy hústerméket nem vihetnek magukkal otthonról, a kolbásztöltő versenyhez szükséges közel 600 kilogramm ellenőrzött húst a Bertis cég biztosítja. Eddig ötven csapat nevezett be a kolbásztöltésre, 15 pedig a káposztafőzésre, de még fogadják újabb csapatok jelentkezését is.

A látogatók 10 lejes jegy megvásárlásával nyernek belépést a sportcsarnok lelátójára, ahonnan megtekinthetik a csapatok munkáját, de a belépővel jár egy kóstoló jegy is, mely frissen töltött kolbászra és egy pohár sörre vagy üdítőre váltható. A tizennégy év alatti gyerekek számára a belépés díjtalan. Szombaton 12 órától kezdődik a kétórás kolbásztöltés és a háromórás káposztafőzés.