A kormány legutóbb 2011-ben szabályozta a fűtéstámogatás odaítélésének feltételeit, mutatott rá a Sláger Rádió érdeklődésére a sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális irodájának vezetője. Tankó Vilmos szerint azok a családok kaphatják meg a pótlékot, ahol az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 615 lejt.

Ez az összeg nyolc éve egy minimálbér volt, azóta nem változtatták, így évről évre egyre többen veszítik el jogosultságukat, mondta Tankó Vilmos, aki szerint Sepsiszentgyörgyön évekkel ezelőtt még 8000 család volt jogosult fűtéspótlékra, tavaly már csak 670 család kapott támogatást, idén várhatóan ismét csökken a jogosultak köre.

Fűtéstámogatás | Illusztráció: Kovács Zsolt

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat szociális irodájánál már átvehetők a formanyomtatványok és igényelhető a fűtéstámogatás, mondta a Sláger Rádiónak Tankó Vilmos. Aki november 20-ig leadja kérését, az egész fűtési idényre, azaz november és március közti időszakra megkapja a pótlékot, de az igényléseket a teljes szezonban fogadják.

A földgázzal fűtő családok jövedelmük függvényében legtöbb havi 262 lejes támogatást kaphatnak, akik villanyárammal melegítik lakásukat havonta 43 és 240 lej közti fűtéspótlékra jogosultak, illetve ahol tűzifával fűtenek, legtöbb havi 52 lejes pótlékban részesülhetnek.