Kovászna megye a legfejletlenebb gázhálózattal rendelkező megyék egyike, derül ki a Statisztikai hivatal adataiból. Háromszéken a gázvezetékek teljes hossza alig 235 km. Utolsó helyen Mehedinți megye áll, ahol csupán 33,5 km gázvezeték van. A lakossági gázfogyasztás ugyanakkor Háromszéken nagyobb, mint egy sor, fejlettebb infrastruktúrával ellátott megyében.

A statisztikai adatok szerint Háromszék 2016-ban 25.277 millió köbmétert földgázt égetett el. A 2859 hazai község közül 2184-be nincs bevezetve a földgáz. 74 városban szintén nincs kiépítve a gázelosztó rendszer. Annak ellenére, hogy az ország jelentős tartalékokkal rendelkezik, a gázelosztó rendszer fejletlen, a lakosság jelentős része pedig, főleg falun, még mindig fával fűt.

Az Országos Statisztikai Hivatal adatai szerint a helyzet vidéken a legrosszabb, a lakossági gáz 90,7 százalékát ugyanis városokban használják fel. A gázelosztó infrastruktúra Erdélyben fejlettebb, mint a Regátban. A gázelosztó hálózat rendkívül lassan fejlődik, tavaly a vezetékrendszer hossza országos szinten csupán 1,5 százalékkal nőtt.