Sepsiszentgyörgyön a városközponti utcák kétirányúsításával nem lenne gördülékenyebb az autós forgalom, állapította meg egy forgalom tervezéssel foglalkozó szakcég. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által megbízott bukaresti szakcég az autós forgalom intenzitásának felmérése alapján modellezte a forgalmi változásokat. Az eredmények azt igazolták, hogy az egyes lakók által javasolt változtatássokkal nem lenne gördülékenyebb az autós forgalom.

A városközponti forgalmi változásokat szorgalmazó lakók szerették volna ha ismét kétirányú lenne a közlekedés a Gábor Áron utcában, illetve a Váradi József utca alsó és a Kossuth Lajos utca központ felőli szakaszán, valamint kérték az elsőbbségadási kötelezettség visszaállítását a Csíki utcának a Templom utcával való útkereszteződésében.

Sepsiszentgyörgyi forgalom | Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata Facebook oldal

Az önkormányzat által megrendelt modellezés a forgalomban eltöltött haladási és várakozási időre terjedt ki, ismertetve az esetleges torlódások lehetőségeit is. A tanulmány eredményei azt mutatták, hogy az említett útszakaszokban, amennyiben kétirányúsított forgalom lenne, 3 kilométerrel növekedne a haladási sebesség óránként, azonban negyven százalékkal növekedne a várakozási idő. Mindez azért, mert fennáll a veszélye a torlódások kialakulásának, mivel a kétirányú forgalomban új elsőbbségadási helyzeteket kellene kialakítani.

Az eredmények ismeretében az önkormányzat nem támogatja a forgalomátszervezést. A végső döntést azonban a közlekedési bizottság hozza majd meg.