Elkezdődött a Sepsiszentgyörgyöt és hozzá tartozó falvakat kikerülő terelőút tervezése, optimista forgatókönyv szerint 2022 végéig meg is kellene épüljön a háromszéki megyeszékhelyet tehermentesítő 8 kilométeres terelőút, számolt be csütörtöki sajtótájékoztatón Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a város terelőútjának kivitelezése szerepel az országos közúti mestertervben, ennek kivitelezési költségeit a kormány finanszírozza.

Háromszéki elöljárók tanulmányozzák a terelőút tervét

Az országos útügy (CNAIR) képviselői aláírták az egymillió lejes szerződést azzal a céggel, amely jövő májusig kell elkészítse a terelőút előtanulmányát, amelyben három útvonalat kell javasoljanak. Az viszont biztos, hogy a terelőút Szotyor előtt válik ki a 12-es országútból, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt és a város Csíkszereda felőli kijárata után csatlakozik vissza a 12-es országútba, magyarázta Antal Árpád.

Innen ágazik le a jövendőbeli terelőút

A sepsiszentgyörgyi elöljáró szerint az előtanulmány elkészülte után kijelölik a pontos útvonalat és újabb tíz hónapos időszak áll majd a kormány rendelkezésére, hogy kiadja a nyomvonal által érintett területek kisajátításáról szóló rendeletet és kiállítsa az építkezési engedélyeket. Optimista tervek szerint 2020 tavaszán kezdődhetnek meg a munkálatok, amelyek során mintegy 8 kilométer utat és 6 hidat kell megépíteni.

Antal Árpád szerint rendkívül bonyolult folyamat a várost elkerülő terelőút kivitelezése, hiszen 13 intézmény képviselőivel kell egyeztetni, hogy milyen titkos hálózatok, öntözőrendszerek, archeológiai övezetek védett növények és állatok víz és csatornarendszerek vannak a jövendőbeli út nyomvonalán. A sepsiszentgyörgyi terelőút egyértelmű előnye a város számára, hogy tehermentesíti a közúti forgalmat, kevésbé rongálódik a városi úthálózat és csökken a légszennyezés mértéke, az átutazó autósok számára előnyös, hogy gyorsabban és rövidebb útvonalon haladhatnak, mivel nem kell átküzdeniük magukat a sepsiszentgyörgyi forgalmon.