A háromszéki munkavállalók könnyű munkát és rugalmas munkaidőt szeretnének. A szociális segélyből élők már nem is akarnak munkát vállalni, csak azért vettek részt pénteken az állásbörzén, hogy ne veszítsék el a támogatást.

A sepsiszentgyörgyi kis sportcsarnokban szervezett munkaerőbörzét a Kovászna megyei Munkaerő ügynökség, ahol 29 munkaadó közel hatszáz állást kínált. 516 munkanélküli jelent meg, ám közülük mintegy 240-en szociális segélyből élnek, írástudatlanok, tehát nehéz számukra munkát találni, de nem is akarnak már dolgozni, összegezte Kelemen Tibor.

Az ügynökség igazgatója szerint jellemző volt, hogy a kereskedelem, a könnyűipar nem túl népszerű. A túlóra szintén riasztónak bizonyult, hiába népszerűsítették a munkaadók a „jól fizetett pluszórákat”, az inkább elkedvetlenítette a munkavállalókat. „Egyre kevesebben hajlandók túlórázni.

Állásbörze Sepsiszentgyörgyön

A munkaadók úgy kellene megszervezzék a termelést, hogy a nyolc órában lehessen teljesíteni a vállalásokat”- véli Kelemen Tibor. Szerinte mind a két részről lehet javítani a hozzáálláson, a munkaadók közérthetőbben, ötletesebben kellene vonzóvá tegyék az ajánlataikat, míg a munkavállalók komolyabban kellene vegyék a lehetőséget, hiszen olyanok is voltak akik ittasan mentek az állásbörzére.