Összesen 19 ezer lejes büntetést szabott ki a Román Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a Sepsi OSK, Juventus Bukarest elleni mérkőzésén tapasztalt magyarellenes megnyilvánulás miatt. A Juventus Bukarest egyesületet 10 ezer lejre, a csapat sportigazgatóját, Paul Terteleacot 6 500 lejre, a voluntari-i stadion bemondóját, Gheorghe Mihailt pedig 2 500 lejre bűntették meg.

A Sepsi OSK üdvözli és méltányosnak tartja a Román Labdarúgó Szövetség döntését. A sepsiszentgyörgyi fociklub a román labdarúgásban zajló rendteremtésre irányuló erőteljes intézkedésnek ítéli a szövetség döntését, és ezzel megnyugtató módon lezártnak tekinti az ügyet, írja állásfoglalásában a Sepsi OSK. Csinta Samu klub elnöke hozzátette: megérti, hogy a labdarugó szövetség nem akarta ellehetetleníteni egy nagyobb összegű bírsággal a bukaresti klubot, és pontlevonással sem akart beavatkozni a román élvonal végjátékába.

Csinta Samu a Sepsi OSK elnöke | Fotó: Sánta Imre

Az RMDSZ összes székelyföldi képviselője és szenátora szerdán közös levélben fordult Anghel Iordanescuhoz, a román labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányához és arra kérték a köztiszteletben álló sportembert, hogy határolódjon el mindattól, ami a nevét viselő bukaresti stadionban a mérkőzés előtt történt. Mint arról beszámoltunk a Sepsi OSK az alsóházi rájátszás negyedik fordulójában volt a Bukaresti Juventus vendége. A csapatok bemelegítésének idején a stadion hangszóróiból egy célzottan magyarellenes, uszító, vulgáris szövegű román dalparódia szólalt meg.