Albert Álmos ösztöndíjat alapít a sepsiszentgyörgyi RMDSZ, amelyet öt kiváló eredményeket elérő, hátrányos szociális helyzetben levő sepsiszentgyörgyi diáknak ítélnek oda.

Antal Árpád polgármester sajtótájékoztatón elmondta, tavaly decemberben Sepsiszentgyörgy testvérvárosától Budapest Ferencváros kerületétől kapott egy díjat a magyarságért végzett tevékenységéért, ehhez egy 200 ezer forintos pénzjutalom is járt, ezt ajánlja fel az ösztöndíj finanszírozására. Ebből egy diák kaphat egy évig havi 250 lejes támogatást.

Tóth Birtan Csaba alpolgármester rámutatott, két további ösztöndíjat a városi RMDSZ támogat anyagilag, még kettőt a polgármester és az alpolgármesterek személyes felajánlásából fizetnek. A kezdeményezéshez mások is csatlakozhatnak, akkor ötről tovább növelik a támogatottak számát.

Megkeresik a sepsiszentgyörgyi tanintézetek vezetőit, hogy nevesítsék a jelöltjeiket, hiszen ők ismerik a diákjaikat, a nevesített fiatalok közül egy kuratórium dönti el, ki lesz az öt kedvezményezett. Az ösztöndíjat Albert Álmosról, a város korábbi, 2015-ben elhunyt polgármesteréről nevezik el.