Levélben kérik a miniszterelnöktől, Mircea Diacon főfogyasztóvédő leváltását a háromszéki parlamenti képviselők. Benkő Erika és Kulcsár-Terza József arra hivatkoznak beadványukban, hogy a háromszéki főfogyasztóvédő számos alkalommal túllépte hatáskörét, a magyar közösség tagjai ellen irányuló fenyegető és megfélemlítő intézkedései már rég elérték a lakosság ingerküszöbét, ezért látták elérkezettnek az időt, hogy kérjék a tisztségéből való felmentését.

A levélben felidézik a főfelügyelő viselt dolgait. Emlékeztetik a miniszterelnököt, hogy Mircea Diacon 1990-től a Kovászna megyei rendőrség fogdájában dolgozott, 1992-ben egy előzetesben levő nő nemi erőszak kísérletért feljelentette, ezért távoznia kellett a rendőrségtől. Később amikor a helyi rendőrségnél tevékenykedett fegyelmi okokból felfüggesztették, arra hivatkozva, hogy erőszakos, és szolgálati időben több ízben volt ittas.

Mircea Diacon háromszéki főfogyasztóvédő | Fotó: Kovács Zsolt

A Kovászna Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal élén több alkalommal tanújelét adta a magyarellenességének. A levél aláírói szerint a felügyelő arrogáns viselkedése, visszaélései miatt az egész hivatalnak rossz hírneve van, a gúny tárgyává vált. Kérik, hogy a belügyminisztérium vizsgálja ki Mircea Diacon tetteit.