Idén is közös standdal népszerűsítik Székelyföldet Kovászna, Hargita és Maros megyék turisztikai egyesületei február 22 és 25-e között, azaz csütörtöktől vasárnapig tartó bukaresti nemzetközi turisztikai vásáron. A három megye egységes arculattal, ugyanakkor térségükre jellemző turisztikai ajánlatokkal teszi teljessé a székelyföldi idegenforgalmi kínálatot.

A háromszéki kiállítók gyógyvizeket, borvizeket kínálnak a Romexpo látogatóinak. Grüman Róbert Kovászna Megye tanácsának alelnöke a Sláger Rádiónak elmondta, egységes Székelyföldben gondolkodnak, tehát egységes standdal jelenítik meg a három székely megyét a vásáron, ám ezen belül minden megye bemutatja a saját erősségeit.

Kovászna megye borvíz, és gyógyvíz kóstolásra várja a látogatókat, a málnási, előpataki és a sugásfürdői Benkő forrás palackozott vizeit viszik a bukaresti expóra. Ugyanakkor a Háromszék a kúriák földje és a Háromszék hét csodája katalógusokkal próbálják a térségbe csábítani a turistákat. A helyi szállásadók kínálatait is bemutatják, május 1-re, húsvétra és pünkösdre összeállított turisztikai csomagokat népszerűsítenek.