Visszakérik az írószer árát azoktól, akik nem fejezték be az ingyenes tanfolyamokat, jelentette be Kelemen Tibor. A Kovászna megyei Munkaerő ügynökség vezetője szerint tavaly decemberben négy csoport számára indítottak készség fejlesztő tanfolyamokat. Árapatakon, Előpatakon, Hídvégen és Sepsiszentgyörgyön egyenként 14 fős csoportokkal foglalkoztak.

A képzéseken írni-olvasni tanították a résztvevőket, kitértek arra is, hogy kell kitölteni egy önéletrajzot, miként kell megjelenni egy állásinterjún, hogyan kell felöltözni, bemutatkozni, viselkedni, beszélni. Az igazgató szerint volt aki szívesen tanult, ám beiratkozottak 15 százaléka lemorzsolódott. Voltak, akik megszokták, hogy nincs kötelezettségük, és nehezükre esett, hogy hetente több alkalommal pontos órára meg kellett jelenjenek a képzésen, így inkább abbahagyták.

Kelemen Tibor szerint amikor az önkormányzatok fizetik a szociális segélyeket a Munkaerő Ügynökség munkatársai megjelennek és kérik a pénzt azoktól, akik nem fejezték be a tanfolyamot. Az összegek fejenként 30- 40 lejre rúgnak, erre a pénzre írószert, tanfelszerelés kaptak, mondta Kelemen Tibor.