Sepsiszentgyörgyön minden tizedik családban van egy személy aki a város működéséért dolgozik, számolta össze Antal Árpád. A polgármester szerint az online felmérésre érkezett válaszok azt mutatták, hogy sok városlakó számára nem egyértelmű, hogy melyek az önkormányzati feladatkörök.

Hozzátette, hogy a Sepsiszentgyörgy városháza alá 14 intézmény tartozik, ahol mintegy 1400 személy dolgozik a város működéséért. Antal Árpád szerint közvetlen a polgármesteri hivatalban 140 ember dolgozik, a többi közszolgáltatást ellátó személy a városgazdálkodási igazgatóságon, a városi kertészetben, a személyi nyilvántartónál, a legelő és erdőkezelő részlegen, a Sugásfürdő Szabadidő Központban tevékenykedik.

Emellett az önkormányzat alárendeltségébe tartozik a sportlétesítményeket működtető SepsiRekreatív, a Multitrans közszállítási vállalat, a Közművek, a Tega köztisztasági vállalat, az ipari parkot adminisztráló SepsiIpar, a város tulajdonában lévő ingatlanokat adminisztráló Urban Locato, a helyi rendőrség, a Zathureczky Berta öregotthon, a Szociális Igazgatóság, A Kónya Ádám Művelődési Ház illetve a Tamási Áron és az Andrei Muresanu színházak.

Antal Árpád elmondta: márciustól, havonta két-három alárendelt intézmény vezetőjét kéri fel, hogy sajtótájékoztató keretében mutassák be tevékenységüket, hogy a városlakók kerüljenek képbe azzal, hogy pontosan mi tartozik az önkormányzati hatáskörbe.