Magyar nyelvű Netflix-et szorgalmaz a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat. Benkő Erika a jogvédő szolgálat vezetője, háromszéki RMDSZ képviselő csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy kampányt indítanak annak érdekében, hogy ne csak a közszférában lehessen használni a magyar nyelvet, hanem kereskedelmi és szolgáltató egységekben is.

Többek között megkeresik a pénzintézeteket és kérik, hogy tegyék lehetővé a magyar nyelven történő internetes bankolást. Emellett felkeresik az internetes filmszolgáltatókat mint a Netflix vagy a HBO GO és felhívják a figyelmüket arra, hogy üzleti érdekük is megkívánja a magyar nyelv használatát.

Benkő Erika szerint a két, internetes filmszolgáltatót arra kérik, hogy az általuk elérhetővé tett tartalmakat magyarul is lehessen nézni, főleg a gyerekek számára biztosított filmes tartalom esetében lenne, hasznos, ha azt magyar szinkronnal is elérhetővé tennék. Mivel ezek a filmszolgáltatók más országokban is jelen vannak, így vélhetően műszakilag megoldható, hogy elérhetővé tegyék a magyar szinkront vagy magyar feliratot.