Idén befejeződhet a háromszéki rendőrszékház építése. Van esély arra, hogy év végéig befejezzék a Kovászna megyei rendőrség tíz éve elkezdett új székháza fő szárnyának megépítését és a megyei rendőrség átköltözzön a jelenlegi városközponti székházából az új ingatlanba, nyilatkozta Eugen Palade.

A Kovászna megyei rendőrség parancsnoka csütörtöki évértékelő sajtótájékoztatón elmondta, hogy tavaly kiemelkedő mértékű finanszírozást kaptak a belügyminisztériumtól, így az épület 67 százalékban készült el.

Nicoleta Tolvaj Marin rendőrségi szóvivő és Eugen Palade rendőrparancsnok | Fotó: Kovács Zsolt

A grandiózus épület alapkövét 2008-ban tették le a szintén túlméretezett csendőrlaktanya szomszédságában, az elején látványosan haladtak ám az építkezés egy időre a finanszírozás hiánya miatt leállt, holott a székház befejezését 2010-re ígérték.

Eugen Palade szerint tavaly 7,5 millió lejt kaptak a rendőrszékház megépítésére, ami az eddig kiutalt összeg 30 százalékát jelentette, idénre pedig 3,5 millió lejjel finanszírozza a belügyminisztérium a sepsiszentgyörgyi rendőrszékház munkálatait. A beruházást kizárólag központi költségvetésből finanszírozzák, és ez a belügyminisztérium egyik legnagyobb befektetése.

A tervek alapján a székház megépítése mintegy tízmillió euróba kerül, a három épületszárny 3500 négyzetméteren terül el, az épületben lesznek az irodák, az étkezde, a garázsok, a fogda, és sportterem a rendőröknek.