A „te magad légy a festmény” versenyt második alkalommal hirdette meg a sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi. A legügyesebb alkotókat több intézmény – köztük a Sláger Rádió is – díjazta, illetve az újraalkotott festményeket óriáspannókon kiállították Sepsiszentgyörgy főterén.

A háromszéki gyerekek az óvónők vagy szüleik segítségével kellett megjeleníteniük egy általuk kiválasztott híres festményt. A felhívásra 210 alkotás érkezett Kovászna megye 22 tanintézményéből.

Sepsiszentgyörgy főterén került sor az ünnepélyes díjátadásra, a megye több intézménye is vállalta, hogy díjazza a híres festményeket újraalkotó óvodásokat. Az ünnepségen 25 kisgyerek részesült különdíjban és 28-an dicsérő oklevelet és könyvajándékot kapott. A főtéri pannókon 174 híres festmény élő szereplős újraalkotását állították ki, a kiállítás egy hónapig lesz látható.

Az alkotói verseny célja a gyermekek ízlésvilágának alakítása, hogy a művészetek világában otthonosan mozgó, gazdag belső képi világgal rendelkező felnőttekké váljanak és szeressenek múzeumokba, kiállításokra járni.