Az egy éve alakult Magyar Polgári Erő (MPE) Háromszék négy városában indít polgármester jelöltet és állít tanácsosjelölt listákat. A sepsiszentgyörgyi polgármesteri tisztségért Erőss Bulcsút az MPE helyi elnökét indítja a legújabb erdélyi magyar párt, jelentette be Kulcsár Terza József a szervezet országos megbízott elnöke.

„A Magyar Polgári Erő olyan csapat, amely tenni akar az erdélyi magyarságért és székelységért. Nem azért jöttünk létre, hogy megosszuk a magyar közösséget és bebizonyítottuk, hogy nem célunk külön utas politikát folytatni”, szögezte le szerdai, jelöltbemutató sajtótájékoztatóján Kulcsár Terza József.

Az MPE országos elnöke hozzátette: a június 9-i választásokon azokat szeretnék megszólítani, akik nem mennének el szavazni mert nem akarnak az RMDSZ-re voksolni. Az ugyanis elképzelhetetlen, hogy erdélyi magyar emberek román pártra szavazzanak, hiszen azok soha nem fognak magyar ügyet támogatni, fejtette ki Kulcsár Terza József.

Kulcsár Terza József és Erőss Bulcsú

„Sepsiszentgyörgyön ha magyar emberek indulnak a választásokon, akkor biztos, hogy a várost magyar ember fogja vezetni”, indokolta az önkormányzati választásokon való indulásukat Kulcsár Terza József, aki bejelentette, hogy a párt sepsiszentgyörgyi elnöke, Erőss Bulcsú lesz az MPE polgármester jelöltje és teljes tanácsosjelölt listát indítanak. Céljuk, hogy legalább 5 helyi képviselői helyet megszerezzenek és a következő mandátumban megtörjék a monoton, vita nélküli tanácsüléseket és a párbeszéd által hozzájáruljanak Sepsiszentgyörgy fejlődéséhez.

Erőss Bulcsú: meg kell szüntetni belvárosi és külvárosi Sepsiszentgyörgy közti különbséget

Bemutatkozójában Erőss Bulcsú felidézte, hogy szülővárosában, a Székely Mikó Kollégiumban érettségizett majd Magyarországon szerzett bölcsész és politikai kommunikáció diplomát. Rámutatott, hogy van önkormányzati tapasztalata, hiszen 14 évvel ezelőtt a Jobbik Magyarországért Mozgalom polgármester jelöltje volt a Veszprém vármegyei Pápa városban, ahol önkormányzati képviselőként tevékenykedett. A Sláger Rádió érdeklődésére elmondta: a Jobbikból akkor lépett ki, amikor a párt vezetése irányt váltott és elhagyta a nemzeti oldalt.

Erőss Bulcsú tíz éve költözött haza szülővárosába, Sepsiszentgyörgyre és vállalt közéleti szerepet a tavaly alakult Magyar Polgári Erőben. Úgy értékeli Ő jelenthet valós alternatívát Antal Árpáddal szemben és indulásával megteremti a választás lehetőségét azok számára, akik eddig csak szavazhattak.

Az MPE polgármester jelöltje szerint jelenleg két Sepsiszentgyörgy létezik, az egyik a szép belvárosi, amely az idelátogatóknak szól, a másik pedig a külvárosi, ahol a lakók jelentős része körön kívülinek érzi magát. Megválasztása esetén ezt a kettősséget szeretné megszüntetni Sepsiszentgyörgyön, fogalmazta meg Erőss Bulcsú.

Kurtuly István, Nagy Gábor Levente, Kulcsár Terza József, Erőss Bulcsú és Miklós András

A Sláger Rádió érdeklődésére Erőss Bulcsú elmondta: Ő vezeti a Magyar Polgári Erő sepsiszentgyörgyi tanácsosjelölt listáját is, amelynek első helyein Nagy Gábor Levente, Kurtuly István és Miklós András szerepelnek.

Sepsiszentgyörgyön eddig négy párt jelentette be, hogy polgármester jelöltet indít. Az RMDSZ Antal Árpád polgármestert jelöli egy újabb mandátumra, a Magyar Polgári Erő (MPE) polgármester jelöltje Erőss Bulcsú, Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) Kolcza Istvánt indítja a város polgármesteri tisztségéért míg a Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) Dulányi Balogh Szilárdot jelöli a polgármesteri tisztségre.