Két férfi sérült meg hétfőn délelőtt a háromszéki Ojtoz községben. Mindketten az erdőn dolgoztak egy cég megbízásából amikor rájuk dőlt egy fa és mindketten megsérültek. Egyiküket eszméletlen állapotban, mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint az erdei munkabaleset hétfőn 11 óra körül történt, amikor az 112-es hívószámon sürgős beavatkozásra kérték a mentőegységeket. Ojtoz területén favágás közben a fa rádőlt egy 35 és egy 60 éves férfira.

A riasztás után a helyszínre vezényeltek egy SMURD rohammentőt, egy mentőautót, egy tűzoltóautót és a brassói légi mentőszolgálat helikopterét is. Az egészségügyi személyzet a helyszínen ellátta a sérülteket, ám mivel a 35 éves férfi súlyosan sérült és eszméletlen állapotban volt, intubálták és helikopterrel szállították a Brassói Sürgősségi Kórházba. A 60 éves férfi eszméleténél volt, őt mentőautóval szállították előbb a kézdivásárhelyi kórházba, onnan tovább utalták Brassóba.

Törvény szerint a munkaadónak 48 óra alatt jelentenie kell az esetet a Kovászna megyei Munkafelügyelőségen, mondta el a sajtónak Ördög Lajos. A háromszéki főfelügyelő szerint ha nem történt halálos munkabaleset, akkor a munkaadó vizsgálja ki az eset körülményeit és a vizsgálati dossziét a Munkafelügyelőség hagyja jóvá, ha viszont halálos munkabaleset történik, akkor az ügy részleteit a Munkafelügyelőség szakemberei vizsgálják ki.

A borítókép illusztráció: We Radio