Kovászna megyében folyamatosan nő a Környezetőrség által kiszabott büntetések száma és összege. Az elmúlt esztendőben 129 esetben büntettek összesen több mint 1,6 millió lej értékben és ez az összeg duplája az előző évinek, derült ki a környezetőrség éves jelentéséből.

Lucian Cândea főfelügyelő szerint tavaly Háromszéken 542 akciót során ellenőrizték a környezetvédelmi előírások betartását. A tapasztalt kihágások között szerepel többek között megfelelő dokumentumok nélküli hulladékszállítás, hulladékok tiltott helyen való megsemmisítése, illetve környezetvédelmi engedély hiányában végzett tevékenységek.

környezetszennyezés | fotók: Kovászna megyei Környezetőrség

Lucian Cândea szerint tavaly azért duplázódott meg a környezetőrség által kiszabott büntetések összege mert a háromszéki intézmény két személyt alkalmazott így a korábbinál többen foglalkoztak ellenőrzéssel így több szabálytalanságot is azonosítottak. Másrészt a crevediai üzemanyag töltőállomás robbanását követően Kovászna megyében is ellenőrizték az autógáz töltőket és jelentős büntetést is kiszabtak a hiányosságokért.

A főfelügyelő szerint idén fokozzák a környezetvédelmi előírások betartásának felügyeletét és az év során 578 ellenőrző akciót terveznek.