Február 2-án, pénteken délután 3 órától este 9 óráig a sízők birtokba vehetik a sugásfürdői nagy pályát is, közölte a sepsiszentgyörgyi önkormányzat sport és szabadidős létesítményeit működtető Sepsi Rekreatív.

Mint arról beszámoltunk a hideg időnek és havazásnak köszönhetően két hete kezdődött a síszezon Sugásfürdőn, ahol eddig a kisebbik, 250 méter hosszú sípályát üzemeltették. Péntektől sikerül megnyitni az 560 méter hosszú, közepes nehézségű, sífelvonóval és éjszakai világítással is felszerelt pályát.

Az előző idényhez képest nem változott sem a nyitvatartási program sem pedig a jegy- és bérletárak, amelyekről a www.rekreativ.club oldalon tájékozódhatnak.

A forgalmi torlódások elkerülése érdekében sorompót szereltek fel Sugásfürdő bejáratánál (a minigolf pálya közelében), illetve a Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre, miután az autókat a lenti parkolóban hagyják.

Sugásfürdő

Akik a kisvonattal szeretnének eljutni Sugásfürdőre, ezt megtehetik pénteken, szombaton és vasárnap 11:00, 13:00 és 15:00 órakor, a kisvonat a Kálvin térről indul Sugásfürdőre, visszafelé pedig 12:00, 14:00 és 16:00 órakor. Az üdülőtelepre a Multi-trans közszállítási vállalat autóbuszaival is el lehet jutni, a járatok a Lábasház előtti megállóból indulnak, keddtől vasárnapig közlekednek. Sugásfürdőre 10:00 és 16:00 órakor indulnak, visszafelé a város irányába pedig 13:00 és 19:00 órakor.

A téli sportok szerelmeseinek Sepsiszentgyörgyön két jégpálya is működik, így korcsolyázhatnak a Sepsi Aréna melletti fedett jégpályán, illetve a város főterén felállított szabadtéri jégpályán is.