Szerdán egész napos programmal várja a sízőket a sugásfürdői sípálya, hasonlóan hosszabbított nyitvatartás lesz a Sugas Spa-ban és a sepsiszentgyörgyi fedett uszodában is. „Töltsd aktív pihenéssel a szabadnapot”, fogalmazta meg felhívását a város sport és szabadidős létesítményeit működtető Sepsi Rekreatív.

A „kis egyesülésnek” nevezet, román fejedelemségek egyesülésének napján, január 24-én, szerdán a sugásfürdői sípálya reggel 9 és este 9 között várja a sízőket, a Sugás Spa 11 és 21 óra között tart nyitva, míg a fedett uszoda reggel 7 és 21:30 között várja az úszni vágyókat.

Mint arról beszámoltunk a Sepsiszentgyörgytől mintegy 10 kilométerre lévő Sugásfürdőn a hideg időnek és havazásnak köszönhetően egy hete sikerült megnyitni a 250 méter hosszú, sífelvonóval és éjszakai kivilágítással ellátott, közepes nehézségi szintű kis sípályát. Az elmúlt napokban sok síző látogatott a Sepsiszentgyörgy melletti üdülőhelyre, kihasználva, hogy már nem kell más vidékekre utazniuk, hogy élvezhessék a havat.

Az előző idényhez képest nem változott sem a nyitvatartási program sem pedig a jegy- és bérletárak. A sugásfürdői sípályák programjáról és árakról valamint a pályák állapotáról ITT találnak részletes információt.

Korlátozott a parkolóhelyek száma és sokan szabálytalanul parkolnak!

Az önkormányzat arról tájékoztatott, hogy a sugásfürdői sípálya megnyitásával egyidőben működésbe helyezték a sorompóval ellátott okos parkolórendszert is, amely segítségével a sugásfürdői sípályákhoz tartó gépjárművezetők időben értesülhetnek az üdülőtelepen lévő szabad parkolóhelyek számáról. A Borvíz utcai, egykori jegyszedő faháznál felszerelt digitális kijelző zöld, illetve piros fénnyel jelzi, hogy a járművezetők tovább hajthatnak-e vagy autóbusszal juthatnak fel Sugásfürdőre, miután az autókat a lenti parkolóban hagyják.

A síszezon beindulása óta megnövekedett a járműforgalom és a sofőrök sok esetben szabálytalanul parkolnak Sugásfürdőn. A Sláger Rádiót megkereső olvasó, Biró Szabolcs arra panaszkodott, hogy a sízni érkezők rendszeresen leparkolnak olyan bekötőút elé, amely az üdülőtelepen lévő házakhoz vezet.

Elmondása szerint az ott lakók próbáltak segítséget kérni a helyi rendőrségtől és az önkormányzat parkolási felügyelettel megbízott szolgálatától, de nem sok sikerrel. A panaszos olvasónk szerint a szabálytalanul parkolók miatt nem tudják megközelíteni házaikat, vagy elhagyni azokat. A jelenség azért is aggasztó mert baj esetén sem a tűzoltók sem a mentőszolgálat nem tudná megközelíteni az ott lakók házait, mondta Biró Szabolcs.