Az ország legrangosabb, orvosoknak és kórházaknak szentelt versenyén, a Romanian Healthcare Awards 2023 eseményen, kiválósági díjjal tüntették ki a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházat, egyrészt a személyre szabott titán implantátumokat használó koponyaplasztikai beavatkozásokért, másrészt az intézmény országos szinten egyedülálló képzéssorozatáért.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház negyedik éve szerepel a döntősök és díjazottak között. Idén egy új technológiával végzett, személyre szabott titán implantátumokat használó koponyaplasztikai eljárás, illetve a közel 500 egészségügyi asszisztens tudásának fejlesztését célzó, iCare – Kórház Akadémia című képzési program miatt kaptak kiválósági díjat.

A negyedik éve megrendezett Romanian Healthcare Awards az egyetlen olyan nemzetközi zsűrivel rendelkező verseny, amelynek célja a romániai egészségügyi rendszerben alkalmazott jó gyakorlatok, egyéni és csapatsikerek azonosítása és elismerése.

A versenyt 7 kategóriájában szervezték: Az év orvosa, Az év orvosi csapata, Az év kórháza, Az év kutatási projektje, Az orvosi szolgáltatások minősége és a betegbiztonság, Az év orvosi kampánya és Az év orvosi innovációja. A hazai kórházakt projekteit 10 ország 23 tagú nemzetközi zsűrije értékelte. A kategóriák győzteseit december 15-én Bukarestben, a Romanian Healthcare Awards 2023 keretében díjazták.