A sepsiszentgyörgyi Olt folyó melletti gáton lévő bicikliút még épül, de mellette már felszerelték a villanyoszlopokat. Sötétedés után is használható lesz a Sepsi Arénától Kilyénig tartó 7 kilométeres kerékpárút, hiszen azt napelemes égőkkel ellátott villanyoszlopokkal világítják meg, így akár az esti mérkőzésekre is kitekerhetnek a Sepsi Arénába vagy az OSK stadionba, de a sötétedés utáni mozgás, bringázás útvonalává is válhat.

A munkálatokkal jól haladnak, várhatóan jövő nyáron lesz kész a sokak által várt bicikliút, közölte Antal Árpád polgármester. A Kilyén és Árkos pataka közötti szakaszon épülő bicikliút 7 kilométer hosszú és 2 méter széles lesz, kétirányú közlekedést biztosít a kerekezőknek felfestett menetirányokkal és közlekedési táblákkal ellátva.

Megvilágított bicikliút | Fotó: Antal Árpád Facebook oldala

A bicikliút városon áthaladó szakaszát napelemes és fényérzékelős lámpákkal világítják meg, hogy azt sötétedés után is használhassák a kerékpározók. Az Olt folyó töltésén vezető kerékpárútnak két feljárója lesz a Debren és a Kökényes patakánál.

Bár sokak számára nincs szem előtt, de csendőrlaktanya közelében hamarosan elkészül az új Olt-híd az összeomlott gyalogos palló helyén. A hídon gyalog vagy biciklivel lehet az iparnegyedből a városközpontba jutni.