Szombaton, többtucat hazai és külföldi kerékpáros gyűl össze Kovászna városban, hogy csatlakozzanak a népszerű médiaszemélyiséghez, Lucian Mândruța-hoz, együtt karikázva megismerkedjenek Háromszék látványosságaival és erősítsék a nemzetek közti barátságot.

Az előző években nagy népszerűségnek örvendő kerékpáros eseményeket követően, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület meghívására idén is Háromszéken biciklizik Lucian Mîndruță. Az október 7-i, szombati biciklis eseményre több mint 150-en jelentkeztek az ország különböző pontjáról, legtöbben Bukarestből, Prahova, Teleorman és Vrancea megyékből érkeznek, de nagy számban lesznek jelen csíkszeredai, brassói, illetve helyi és külföldi résztvevők is.

Az idei útvonal is ízelítőt kínál Kovászna megye látványosságaiból. A biciklisek szombaton Bodzavidéket fedezik fel: az indulás Kovászna üdülővárosból történik, a csapat áthalad Zágonon, majd leereszkednek Zágonbárkányba, ahol a településen felállított frissítőponton élvezik a vendéglátók által kínált finomságokat. Feltöltődve, Bodzaforduló környékén lesz egy pár ritmusváltás, majd leereszkednek Nagypatakra, áthaladnak Nagyborosnyón és a kört Kovásznán fejezik be.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy szombaton a Kovászna, Zágon, Zágonbárkány, Ladóc, Saramás, Nagypatak, Nagyborosnyó, Barátos és Kovászna útvonalon forgalomkorlátozásra lehet számítani.

„Megyénk természeti szépségei, különféle települések és területek érdekességei egyaránt válhatnak turisztikai látnivalóvá, ha a turistáknak elég motivációjuk van a meglátogatásukra. Ehhez járulunk hozzá, azáltal, hogy az útvonalon lelhető látnivalókról előzetesen is és a biciklitúrán is információkat osztunk meg, mely a turistaként való visszatéréshez adhat motivációt” – emelte ki Deák Gyöngyvér, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.