Az elmaradt Sepsiszentgyörgyi Sportnapok helyett szervezett Sportágválasztón 10 sportegyesület kínált különböző foglalkozásokat a gyerekeknek és a mintegy 500 érdeklődőnek lehetősége volt kipróbálni a labdarúgást, tollaslabdát, asztaliteniszt, jégkorongot, kosárlabdát, vívást, mászást, body artot, atlétikát, jiu-jitsut, kézilabdát és lovaglást.

Sportágválasztó | fotók: Gyurkó-Henning Balázs

A Sportágválasztó rendezvény szervezője, Nemes Áron hangsúlyozta: reményei szerint a jövő bajnokai nőnek majd ki ezekből a fiatalokból, és a visszajelzések alapján egyértelműen a labdarúgás volt a legnagyobb érdeklődésre számot adó sportág.

Az eseményen résztvevő minden gyermek, aki kipróbálta a tíz sportágat és begyűjtötte az ezekért járó labdákat, ajándékot is kapott. Nemes Áron szerint számos nyereményük volt: a kosárlabdázók dedikált pólóitól kezdve a különböző sportlétesítményekbe szóló utalványokon át. A fődíj pedig egy kerékpár volt.

A Sportágválasztó egy lehetőség a gyerekeknek, hogy egy helyen több sportágat is kipróbálhassanak, nem kell különböző edzőtermekbe járniuk ehhez. Mint arról korábban beszámoltunk az elmúlt hétvégére időzítették a hagyományos Sportnapokat, ám a főtéren zajló természetfotó kiállítás miatt erről idén kénytelenek voltak lemondani.