Sepsiszentgyörgy főterén egymásra szerveződött két rendezvény, ezért alapos mérlegelés után a Sportnapok szervezői úgy döntöttek visszakoznak, így idén elmarad a városlakókat megmozgató és a térség sportklubjait és egyesületeit bemutató esemény.

Nemes Áron a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok főszervezője arról tájékoztatott, hogy leállnak a szeptember 22 és 24 közé tervezett rendezvény előkészítésével és jövő évre ütemezik át a 16. kiadás lebonyolítását. Hozzátette: az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a várost megmozgató rendezvénynek a legmegfelelőbb helyszíne a városközpont: a főtér és a park. Idén a terveik között szerepelt a rendelkezésre álló főtéri helyszínek átalakítása és bővítése, úgy, hogy a Sportnapok még több sportrendezvényt befogadhasson, azok a nagyközönség számára elérhetőbbek legyenek.

Nemes Áron a Sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezője | Fotó: Kovács Zsolt

Időközben viszont kiderült, hogy augusztus második felétől, a Sportnapok tervezett időpontját is beleértve, azaz augusztus 19-től szeptember 24-ig, Sepsiszentgyörgy főtere ad majd otthont Máté Bence, a világ egyik legsikeresebb természetfotósa életmű kiállításának. Sepsiszentgyörgy főterén, hatalmas kültéri kiállításon, modern megjelenésű paravánok üvegfelületein 623 db hátulról megvilágított, lélegzetelállító felvételt tekinthetnek majd meg a Háromszékiek.

A kialakult párhuzamosság miatt a Sportnapok szervezői úgy határoztak, idén nem szervezik meg az eseményt, mivel nem szeretnék ellehetetleníteni egyik rendezvényt sem. Nemes Áron kifejtette: a Sportnapok célkitűzése továbbra is az marad, hogy a sportot, a mozgást, az egészséges életmódot népszerűsítse, lehetőséget kínáljon a szervezeteknek, kluboknak a bemutatkozásra, a tevékenységük népszerűsítésére, új tagok toborzására. Ígéretek szerint a Sportnapok jövő évben a megszokott és bevált helyszíneken, hagyományához méltó rendezvénnyel tér majd vissza.