A Nemzetközi Címertani Akadémia teljes jogú tagjává választotta dr. Szekeres Attila Istvánt. A sepsiszentgyörgyi heraldikus, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnöke 2017 óta volt levelező tagja a Nemzetközi Címertani Akadémiának és Ő az első erdélyi tagja az 1949-ben Párizsban alakult, 1965 óta genfi székhellyel működő nemzetközi intézménynek.

Fotó: Heraldica Slovenica

Szekeres Attila arról számolt be, hogy a Nemzetközi Címertani Akadémia augusztus közepén, a svédországi Lundban tartotta idei közgyűlését és az akadémia tagjává választásáról hétfőn értesítette őt Elizabeth Roads, az akadémia elnöke. A rangos akadémiának a sepsiszentgyörgyi heraldikuson kívül még egy bukaresti tagja van Romániából és Magyarországon is két szakembert tud tagjai között.

Szekeres Attila István tucatnyi országban számos nemzetközi konferencián tartott tudományos előadásokat, amelyeken az erdélyi jelképeket – címereket, zászlókat, pecséteket, pénzérméket – mutatta be. A nemzetközi konferenciákon olyan témákban értekezett mint a székely rendi nemzet címere, az erdélyi rendek címerhasználata, a székelyek zászlóhasználata, a székely rendi nemzet pecsétje, Erdély címerének útja Magyarország címeréből Románia címerébe, a székelyföldi közigazgatási címerek megváltoztatása Erdélynek Romániához való csatolását követően, erdélyi történelmi zászlók, a Báthoriak címerhasználata.

Fotók: Heraldica Slovenica

A Szekeres Attila István által vezetett Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesületet 2019-ben fogadta tagjai közé a Genealógiai és Heraldikai Világszövetség és 2022-ben a Zászlótudományi Egyesületek Világszövetsége.