A Sepsiszentgyörgyre kihelyezett tizenhárom kerékpárjavító standból két hónap alatt tizenkettőt rongáltak meg ismeretlen tettesek, állapította meg csalódottan Antal Árpád polgármester.

Felidézte, hogy az önkormányzat a Vocalcycle csapattal közösen két hónapja helyezte el a város 13 pontján a Bike First Aid nevű standokat, ahol fel lehet fújni a bringák kerekeit vagy apróbb javításokat lehet rajtuk elvégezni. Sajnos ezek az ingyenes kerékpárjavító standok nem sokáig maradtak használhatóak, hiszen közülük tizenkettőt egyelőre ismeretlen személyek megrongáltak és ellopták egyes elemeit.

megrongált kerékpárjavító stand

Antal Árpád arra kéri a lakosságot, hogy segítsenek a rongálások tetteseinek beazonosításában. „Hiszem, hogy egy civilizált közösségben való együttélés a kölcsönös tiszteleten kell alapuljon, a sepsiszentgyörgyiek nevében több tiszteletet kérek azok iránt, akik nap mint nap a városért dolgoznak. A mi városunk, a mi felelősségünk”, fogalmazta meg a polgármester.

Sepsiszentgyörgyön korábban a Háromszéki Közösségi Alapítvány is elhelyezett egy kerékpárjavító standot a Bodok hotellel átellenben ám 2019-óta azt is számos alkalommal megrongálták.