A napokban adtunk hírt, hogy a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség is felismerte a korszerű kommunikációs csatornák előnyét és WhatsApp-on fogadja a lakossági bejelentéseket. A korszerűsítésnek megvan az első eredménye, ugyanis gyorsan tudtak azonosítani egy csellengő szellemi fogyatékkal élő fiatalt.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrséget egy aggódó édesanya riasztotta, hogy nyoma veszett a szellemi fogyatékkal élő fiának. Már a riasztást megelőzően a város előpataki kijáratánál, a Büdöskútnál járőröző helyi rendőröknek feltűnt egy furcsán viselkedő fiatal ám nem szólították le mivel nem volt olyan megnyilvánulása, ami indokolta volna ezt.

Amikor viszont az édesanyja keresni kezdte a 17 éves fiatalt, a helyi rendőrök gyanút fogtak, hogy éppen vele találkoztak. Az édesanya WhatsAppon továbbította az eltűnt személy képét, akit a helyi rendőrök felismertek. Mivel tudták merre indult, keresni kezdték és a Benedekmező környékén találtak rá.

A keresésben részt vevő rendőrök beszámolója szerint a szellemi fogyatékkal élő fiatal nagyon félénk és bizalmatlan volt, ezért nem tudták rávenni, hogy beüljön a járőrök autójába, még akkor sem, amikor az édesanyja is megérkezett a helyszínre. Végül az egyik helyi rendőrrel, Gáll Lászlóval gyalog sétáltak vissza Sepsiszentgyörgyre. Mivel országúton gyalogoltak, mindkettejük testi épségét Incze Arnold biztosította azzal, hogy kísérte őket a szolgálati autóval.

„Számítottunk arra, hogy lesz haszna annak, hogy gyorsan tud eljutni hozzánk fotó és videó, de inkább azt gondoltuk, hogy ilyen módon reklamálásokat kapunk. Örvendünk annak, hogy gyorsan és jól végződött ez a történet, és annak is, hogy van eredménye a webes jelenlétünknek”, fogalmazta meg Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője elmondta.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség a 0800-800.767 ingyenesen hívható zöld számon, illetve WhatsApp-on a 0739-886.992-es telefonszámon érhető el.