Felnőtt- és gyermekpszichiátriai központot, rehabilitációs központot, krónikus betegek központját, geriátriát és betegellátást is magában foglaló, többfunkciós orvosi komplexum építésére pályázik a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórház.

Az egészségügyi központot a háromszéki önkormányzat tulajdonában lévő Megyei Út és Híd Rt. megüresedett sepsiszentgyörgyi telephelyén a Cigaretta utcában építik fel uniós finanszírozással. Ennek érdekében a megyei tanács csütörtöki ülésén megbízta a kórház vezetőségét, hogy készítse el a pályázati iratcsomót.

Az egészségügyi központ látványterve

Kovászna Megyei Tanácsa biztosítja a több mint három hektáros sepsiszentgyörgyi területet az orvosi komplexum megépítésére. A több épületből álló létesítményben a kórházból kikerülő betegeknek egy utógondozó-felépülési központ, továbbá gyermek- és felnőtt pszichiátria, valamint a gyermek-ideggyógyászati osztályok kapnának helyet. A tervek között szerepel egy helikopterleszálló kialakítása is.

A háromszéki önkormányzat indoklása szerint a sepsiszentgyörgyi kórházba történő beruházások célja a lakosság minőségi orvosi szolgáltatásokhoz való hozzáférésének javítása és az egészségügyi ellátás fejlesztése. A beruházás keretében új orvosi berendezésekkel és orvosi eszközökkel szerelik fel a sepsiszentgyörgyi megyei kórházat és az új egészségügyi központot is.