A sepsiszentgyörgyi, megyei sürgősségi kórház neurológiai osztályán dolgozó kilenc orvosból öten felmondtak, ezért a tevékenység átszervezésére kényszerült az egészségügyi intézmény vezetősége.

András-Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházigazgató szerint az orvoscsapat jelentős részének távozása miatt nem tudják teljes mértékben lefödni, ezért egyes napokon a sürgősségi eseteket és a trombolízisre vonatkozó riasztásokat a brassói kórházakban továbbítják.

Mint arról beszámoltunk a sepsiszentgyörgyi kórház neurológiai osztályán dolgozó kilenc szakorvosból öten „személyes és nem személyes okokból” felmondtak és magánrendelőkbe vándoroltak, így mindössze négy neurológus maradt az osztályon. András Nagy Róbert kórházigazgató szerint július 1-jétől a neorulógiai osztály átszervezésére kényszerülnek, hiszen a négy neurológusnak biztosítania kell a kórházi osztályon folyó munkát, az ügyeletet, a poliklinikai és az interdiszciplináris konzultációkat is.

András Nagy Róbert sepsiszentgyörgyi kórházigazgató | Fotó: Kovács Zsolt

Ez több problémát jelent, fogalmazta meg a kórházigazgató, aki szerint az ügyeleti feladatokat nem tudják teljes mértékben ellátni, így egyes napokon a sürgősségi eseteket a brassói kórházak veszik át, de a trombolízisre vonatkozó riasztásokat is mentőautóval közvetlenül Brassóba szállítják, hogy a beteg a lehető leggyorsabban megkaphassa az antitrombolítikus kezelést.

András Nagy Róbert arról tájékoztatott, hogy “újjá akarja építeni” a sepsiszentgyörgyi kórház neurológiai osztályát, és ennek érdekében több neurológussal és rezidens orvossal is tárgyalt, hogy jöjjenek Sepsiszentgyörgyre. A sepsiszentgyörgyi kórház neurológiai osztályán havonta mintegy 140 beteget látnak el, a poliklinikán pedig évente átlagosan 6000 konzultációt tartanak.