Sepsiszentgyörgy területén nem törvénytelen a lovasszekerekkel való közlekedés ám ehhez a városháza engedélye és sárga rendszámtáblával való regisztrálás szükséges. Ezt viszont kevesen igényelték, a polgármesteri hivatal nyilvántartásában mindössze 8 szekérre van kiállítva érvényes közlekedési engedély.

Több lakó is jelezte a Helyi Rendőrségnek, hogy az utóbbi időben számos lovas szekér tűnt fel a városban és ami gondot jelent, hogy egyesek nem tartják be a közlekedési szabályokat és ezáltal veszélyforrást jelentenek. Hadnagy István a Helyi Rendőrség vezetője szerint a lakossági panaszok többnyire arra vonatkoznak, hogy a lovas szekerekkel megfontolatlanul és gyorsan közlekednek. „Legnagyobb baj, hogy ha ezek a közlekedésre nem jogosult szekerek kárt okoznak például egy parkoló autóban, akkor a gépkocsi tulajdonosa marad a kárral”, mondta a rendőrparancsnok.

A lakossági panaszok főként a Mikes Kelemen utcából, az Energia utcából és a város árkosi kijárata környékéről, a Szemerja- és a Csíki negyedekből érkeztek nagyobb számban. A helyi rendőrök razziáztak és az elmúlt napokban összesen 4 szekeret foglaltak le. Az elkobzott szekereket 15 napig válthatja vissza a tulajdonos és 200 lejt kell fizetnie minden eltelt nap után. Amennyiben lejár a 15 nap és nem váltották ki, a szekér fém részét ócskavasként értékesítik.