A sepsiszentgyörgyi önkormányzat a város 13 pontján helyezett el kerékpárjavító standokat, ahol fel lehet fújni a bringák kerekeit vagy apróbb javításokat lehet rajtuk elvégezni.

A környezetbarát közlekedés, a biciklizés ösztönzése érdekében a sepsiszentgyörgyi városháza új és ingyenesen használható kerékpárjavító standokat telepített a város 13 pontján. A “Bike first aid+”, vagyis elsősegélynyújtás kerékpároknak nevű standokat a Vocalcycle csapatának támogatásával készültek. „Arra kérem közösségünket, vigyázzunk ezekre a biciklis elsősegély-pontokra, hogy az utánunk jövők is még sokáig tudják használni azokat”, fogalmazta meg felhívását Antal Árpád polgármester.

Kerékpárjavító stand | Fotók: Antal Árpád Facebook oldala
Kerékpárjavító stand | Fotók: Antal Árpád Facebook oldala

Ha útközben romlik el a bicikli, azt a következő sepsiszentgyörgyi helyszíneken lehet javítani: a Büdöskútnál, a Szabó Kati sportcsarnoknál, a Vasile Goldiș utcában, az egykori dohánygyár épülete előtt, a Sepsi Arénánál, a Romulus Cioflec utcában a Bertis üzlet előtt, a Kálvin téren, a Szabadság téren a Mikó sarkánál, az Állomás negyedi szobor mellett, az 1918. December 1. utcában az Amigo üzlet előtt, a Nicolae Iorga utcában, a Grigore Bălan tábornok úton a Bertis üzlet előtt és Sugásfürdőn az Erzsébet-forrás mellett, tájékoztat a városháza.

Korábban a Háromszéki Közösségi Alapítványnak (HKA) is volt hasonló kezdeményezése. Felhívásukra több mint 60 sepsiszentgyörgyi kerékpáros vett részt a „Tekerj egy jó célért” nevű adománygyűjtő akcióban, amely által 6000 lejt gyűjtöttek. A közösségi alapítvány 2019-ben a főtér mellett a Bodok hotellel átellenben telepítette a város első kerékpárjavító standját. Sajnos az évek során ezt a standot számos alkalommal megrongálták.