Jó esély mutatkozik arra, hogy Sepsiszentgyörgyre kerüljön a labdarúgó Román Kupa, miután a Sepsi OSK hétfőn fantasztikus teljesítménnyel 5 – 0-ra győzte le Craiova csapatát és csütörtökön 20.30-kor a kupadöntőben a FC Voluntari ellen lép pályára a bukaresti Giulești-i stadionban.

Figyelembe véve, hogy sok székelyföldi szurkoló szeretne eljutni a mérkőzésre, Sepsiszentgyörgy önkormányzata egy külön vonatjáratot szerződött le, amit 590 személy vehet ingyenesen igénybe, azzal a feltétellel, hogy belépőjeggyel rendelkezzenek a csütörtöki meccsre”, jelentette be Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere a Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosával közösen tartott kedd délutáni sajtótájékoztatón gratulálok a csapatnak a hétfői eredményért, és remélhetőleg a csütörtöki győzelemért is. Antal Árpád elmondta, hogy Sepsiszentgyörgy önkormányzata leszerződött egy külön vonatot, amit 590 személy vehet ingyenesen igénybe.

Diószegi László és Antal Árpád

„Kérem a szurkolókat, hogy ne válaszoljanak semmiféle provokációra, az elmúlt hetekben hangos volt a sajtó a jégkorong mérkőzésen történt székely himnusz eléneklése miatt. Énekeljük a székely himnuszt, de közben mutassunk tiszteletet mások iránt, és ahogy máskor is szoktuk, a városunk és a székelység legjobb arcát mutassuk meg, azt, hogy civilizáltak vagyunk és nem válaszolunk a provokációra. Ugyanakkor szeretném megköszönni Tánczos Barna miniszter úrnak a közbenjárását, hogy nagyon hamar sikerült a minisztériummal és a vasúttársasággal szerződést kötni.” – mondta Antal Árpád.

Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa rámutatott: nagyon nehéz feladat előtt áll a csapat, ugyanis 48 órán belül a klub történelmének legfontosabb eseményén vesznek részt, és remélik a 3.000 szurkolóval együtt tudják győzelemre vezetni a csapatot, és el tudják hozni a kupát Sepsiszentgyörgyre, amire nem volt még eddig példa. Diószegi László megköszönte a polgármesteri hivatal közbenjárását és kiemelte: a vonatra nagy szükség van, ugyanis már 10 autóbusz megtelt a szurkolókkal és sokan jelezték, hogy autóval is elutaznak a bukaresti mérkőzésre.

Fontos ugyanakkor, hogy azok vehetik igénybe az ingyen vonatot, akik érvényes belépőjeggyel rendelkeznek, és feliratkoztak a listára a Sepsi OSK székhelyén. Az első 590 feliratkozott személy utazhat majd a vonattal. „Kérem a szurkolókat, hogy minél hamarabb jöjjenek és iratkozzanak fel a listára.” – hangsúlyozta Diószegi László. Iratkozni szerdán, május 18-án lehet a Sepsi OSK stadion jegypénztárában reggel 9:00 és 18:00 óra között. A vonat csütörtökön 12:20-kor indul a sepsiszentgyörgyi vasútállomásról, a szállítás ingyenes. A visszafelé tartó járat 0:10-kor indul és 3:40 körül érkezik Sepsiszentgyörgyre.