Miután csütörtök hajnalra megszűntek a kilométeres sorok és torlódások a sepsiszentgyörgyi üzemanyagtöltő állomások környékén, reggelre egy másik sor alakult ki a város főterén a Kulturális Szervezőiroda bejáratánál. Ezúttal a kultúraszerető sepsiszentgyörgyiek álltak sorba, hogy jegyeket vásároljanak a Szent György napok nyitóeseményére a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjére.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas cigányzenekar előadására már két hete meghirdették a jegyvásárlást ám az akkori járványügyi szabályok szerint az eseménynek helyt adó Sepsi Aréna befogadóképességének 30 százalékáig adhatták el a belépőket. Most viszont, hogy megszűnt minden korlátozás, a sepsiszentgyörgyi városnapok nyitókoncertjére a Sepsi Aréna többi helyére is meghirdették a jegyeladást.

Sorban a kulturáért
“Nincs baj! Nem csak az üzemanyagért van pánikolás, hanem a kultúráért is”, állapította meg Facebook oldalán a fotót készítő Sántha Imre Géza.

Miután a pandémia miatt az elmúlt két évben nem sikerült megszervezni a Szent György Napokat, és ritkán volt alkalom nagyszabású művelődési eseményt szervezni, a háromszékiek is kiéheztek a kultúrára. A 100 Tagú Cigányzenekar koncertjére nagyon rövid idő alatt elfogytak a jegyek, a sorban állók általában nem csak családtagjaiknak, hanem kisebbnagyobb baráti társaságoknak is vásároltak. A jegyeladás időpontjában tartott sajtótájékoztatón Antal Árpád polgármester megállapította: jó az, hogy Sepsiszentgyörgyön a 100 Tagú Cigányzenekar jegyekért is sorban állnak nem csak benzinért.

Mint arról beszámoltunk a 29-ik sepsiszentgyörgyi városnapokat idén április 23 és május 1-e között szervezik vagyis ez a rendezvény indíthatja az idei fesztiválszezont az országban. Antal Árpád szerint idén is a hagyományos kulturális héttel kezdődik a Szent György Napok, amikor a város művelődési intézményeiben zajlanak az események. Április 23-án este a Sepsi Arénában a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar koncertjével indul a sepsiszentgyörgyi városnapok. Idén nem háromnapos hanem ötnapos lesz a Szent György Napok fesztiválhétvégéje a város főterén, így az gyakorlatilag április 27-én, szerdán elkeződik és május 1-ig, vasárnapig tart majd. A teljes programot ezután közlik a www.szentgyorgynapok.ro oldalon.