Sepsiszentgyörgyön Petőfi teret létesítenek és abban Petőfi Sándor egész alakos szobrát helyezik el, jelentette be Antal Árpád. A város polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatón mondta el, hogy az 1918 December 1 utcában, a villanyrendőr közelében az Arany János szoborral szembeni teret rendezik és ott Petőfi Sándor egész alakos szobrát helyezik el. Közismert Petőfi Sándor és Arany János barátsága, így a két költő szobra Sepsiszentgyörgyön is egymás közelében lesz.

Petőfi tér
Petőfi tér | Fotók: Antal Árpád Facebook oldala

A polgármester a napokban közösségi oldalán osztott meg egy fotó sorozatot, amin látható, hogy bontják a téren lévő betontalapzatokat a korábban Szénapiacnak nevezett téren ahol 1968-ban elhelyezték Gábor Áron és Nicolae Bălcescu mellszobrát. Ez a szoboregyüttes ma a Csíki negyedben található egy olyan téren, amelynek felújítása ugyancsak zajlik, idézte fel a polgármester.

Antal Árpád hozzátette vizsgálták annak lehetőségét, hogy a Petőfi Sándor egész alakos szobra mellé visszahozzák Gábor Áron és Nicolae Bălcescu szobrokat is ám a téren nem férne el mindhárom szobor, így ez utóbbi kettő marad a jelenlegi helyszínen a Csíki negyedi téren. A polgármester szerint várhatóan lesz aki csalódott, hogy a Petőfi tér helyett nem parkolóhelyeket alakítanak ki ám fontosnak tartják, hogy a városnak legyenek rendezett zöldövezetei.