A sepsiszentgyörgyi ügyészség gyanúsítottként kezeli azt a rendőrt, aki túlélte a város Csíkszereda felőli kijáratánál, december 2-án történt halálos balesetet és kiderült róla, hogy részegen vezette autóját. Ionel Pădurariu a sepsiszentgyörgyi ügyészség szóvivője a We Radionak úgy nyilatkozott: az ügyben nyomozóknak egyelőre nem sikerült kihallgatniuk a gyanúsítottat mivel bár elhagyta a kórházat de ágyhoz kötött és egészségügyi állapota még nem ad lehetőséget a kihallgatásra.

A halálos balesetben részt vevő rendőrt gyanúsítottként emberölés, súlyos testi sértés és ittas vezetés gyanújával vizsgálják, ugyanis mint arról beszámoltunk a balesetet követő vérvételek alapján megállapították, hogy közel 2 ezrelékes volt a véralkohol szintje.

A háromszéki közvéleményt kiemelten foglalkoztatja annak a balesetnek az utóélete, amelyben életét veszítette egy 28 éves fiatalember és amit túlélt a 40 éves háromszéki rendőr. A baleset után hozzávetőleg egy órával vett vérmintájában 1,89 ezrelékes alkoholtartalom volt, míg egy újabb óra elteltével vett második vérmintában 1,5 ezrelék alkoholtartalmat mutattak ki.