A háromszéki közvéleményt kiemelten foglalkoztatja miként zajlik a nyomozás annak a múlt csütörtöki halálos közúti balesetnek az ügyében, amelynek a túlélő résztvevője egy rendőr, áldozata pedig egy 28 éves fiatalember. A Kovászna megyei rendőrség a szokásosnál titkolódzóbbá vált, hiszen más, hasonló esetben közölni szokták ha a baleset valamely résztvevője alkoholt fogyasztott, illetve részletesebben közlik a baleset körülményeit. A múlt csütörtöki halálos baleset ügyében a rendőrség szóvivője korábban azt közölte: vizsgálják a baleset körülményeit és annak dinamikájáról (?) egyelőre nem tudnak nyilatkozni.

Az alkoholszonda szerint ittas volt a rendőr

Mint arról beszámoltunk két autó ütközött múlt csütörtökön a Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál. A balesetben elhunyt az egyik autó 28 éves sofőrje és súlyosan megsérült a másik autó 40 éves vezetője, akiről később – a sajtó érdeklődésére – kiderült, hogy a Kovászna megyei rendőrség munkatársa.

Az ügy kivizsgálását tegnap (hétfőn) vette át a sepsiszentgyörgyi ügyészség és „in rem” vizsgálatot indított emberölés, súlyos testi sértés, ittas vezetés gyanújával. (szerk. megj. Az „in rem” eljárás azt jelenti, hogy még nincs gyanúsított és az ügyész dönti majd el a bizonyítékok függvényében, hogy indul-e bűnvádi eljárás) A sepsiszentgyörgyi ügyészség szóvivője Ionel Pădurariu a sajtó érdeklődésére elmondta: a balesetben részt vevő rendőrt a balesetet követően megszondáztatták és leheletében 0,60 mg/l alkoholt mutatott a műszer. A rendőrtől vért is vettek és a nyomozó hatóság várja az alkoholszintet megállapító laboreredményt.

Ionel Pădurariu szóvivő a sajtónak úgy nyilatkozott: a sepsiszentgyörgyi ügyészség hétfőn kapta meg a dossziét amit már múlt pénteken igényeltek, figyelembe véve, hogy a baleset egyik résztvevője a rendőrség bűnügyi osztályának nyomozója. Az ügyészség felügyelete alatt zajló nyomozásban elrendelték a 28 éves áldozat boncolását és a két összeütközött autó kivizsgálását.

Az ügyész szerint a törvény 2-től 7 évig terjedő börtönnel sújtja az emberölés vétségét és ezt az idő egyharmaddal növelhető ha a vétkes ittasan vezetve okozott halálos balesetet. A nyomozó hatóság szóvivője ugyanakkor leszögezte: a balesetet túlélő sofőr egyelőre nem vádlott és megilleti őt az ártatlanság vélelme.

Címoldali fotó: We Radio