A rendszer úgy működik, hogy az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Tega köztisztasági vállalat minden járművére GPS készüléket helyeztek, amelyek valós időben mutatják, hogy az autó hol tartózkodik és ezeket az adatokat megosztják a lakossággal is.

Aki havazáskor kíváncsi, hogy miként zajlik a sepsiszentgyörgyi hóeltakarítás az IDE kattintva a „tega22” felhasználó és jelszó használatával láthatja a köztisztasági vállalat járműveinek mozgását.

A köztisztasági vállalat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a megbízásuk a város főbb útvonalainak hótalanításáról szól és kis számban, de vannak mellékutcák, ahol nem takarítják el a havat. Sepsiszentgyörgyön a hókotrás mindig a legsűrűbb forgalmú utakon kezdődik, onnan halad a kisebb fontosságú utak irányába.

A köztisztasági vállalat a nyáron locsolóautóként működő, két autóval locsolja kalcium-kloridos oldattal az útburkolatot, továbbá 6 homokszóró, 8 hóeke és 8 kisebb, kefével ellátott jármű tisztítja a járdákat havazás esetén. A sepsiszentgyörgyi köztisztasági vállalat raktárán van 350 tonna só, 200 tonna homok és 100 tonna folyékony állagú kalcium-klorid, amit a tél folyamán, szükség szerint pótolnak.