Két fontos esemény történik ezen a héten a hazai foci élvonalában szereplő Sepsi OSK háza táján: ma (hétfőn) bemutatkozott és elkezdte a munkát Cristiano Bergodi vezetőedző, azzal a reménnyel, hogy szombaton az FC Voluntari elleni mérkőzésen győzelemmel avatják fel az új stadiont. A Sepsi OSK vezetőségének elvárása és Cristiano Bergodi célkitűzése, hogy visszavezeti a háromszéki csapatot a hazai bajnokság felsőházába, azaz az első hat csapat közé, hangzott el a hétfői bemutatkozó sajtótájékoztatón.

„Nem vagyunk az a csapat, amely gyakran cseréli az edzőjét. Megtaláltuk az edzőt Cristiano Bergodi személyében, akivel helyre tudjuk hozni azt amit az utóbbi időben elszúrtunk. Reméljük rövid időn belül jönnek a győzelmek és visszaverekedjük magunkat oda ahol a helyünk van, a felsőházban, az első hat csapat között”, fogalmazta meg Diószegi László. A Sepsi OSK tulajdonosának meggyőződése, hogy jó döntést hoztak, hiszen az 56 éves olasz tréner komolyságáról híres, jól ismeri a romániai focit és fűti a vágy, hogy visszavigye a csapatot oda, ahol a helye van. Rámutatott, hogy hosszú még a bajnokság, hiszen 19 forduló van hátra, így megfelelő játékkal van esély arra, hogy az első hat csapat közé kerüljön a Sepsi OSK.

25 játékost nem lehetett elküldeni, így az edzőt kellett leváltani

Hadnagy István a sepsiszentgyörgyi klub sportigazgatója értékelte a nemrégiben leváltott Leo Grozavu edző munkáját, akivel sikerült történelmet írnia a csapatnak, hiszen teljesült Diószegi László álma, hogy Európa ligában játszottak ám sajnos a hazai bajnokságban nem remekeltek ugyanis 11 mérkőzésből mindössze 10 pontot gyűjtöttek. „Váltani kellett és mivel 25 játékost nem lehet elküldeni az edzőt kellett leváltani”, fogalmazta meg Hadnagy Attila, aki szerint a játékoskeretben sokkal több van amint amit idáig mutatott és bíznak abban, hogy Cristiano Bergodi a felsőházba vezeti a csapatot.

Hadnagy Attila, Diószegi László, Cristiano Bergodi és Cornel Sfaițer
Hadnagy Attila, Diószegi László, Cristiano Bergodi és Cornel Sfaițer | Fotók: Kovács Zsolt

Cornel Şfaiţer menedzser szerint a hazai fociban is nagy tapasztalattal rendelkező Cristiano Bergodi érkezésével és a szombati stadion avatóval új útra lépett a Sepsi OSK, azt remélik, hogy egy rossz széria után már a hétvégi FC Voluntari elleni mérkőzésen győzni tud a csapat, a bajnokság végére pedig az első hat közé sikerül verekednie magát.

Cristiano Bergodi olaszos támadó játékot ígér

Cristiani Bergodi vasárnap érkezett a háromszéki megyeszékhelyre és hétfő reggel a bemutatkozó sajtótájékoztató után átvette a csapatot és elkezdte a felkészülést a szombati stadionavató mérkőzésre. Az olasz tréner kifejtette: boldogan jött vissza Romániába és a Sepsi OSK-nál eredményeket szeretne elérni.

Hadnagy Attila, Diószegi László, Cristiano Bergodi és Cornel Sfaițer
Diószegi László és Cristiano Bergodi kézfogással pecsételték meg együttműködésüket | Fotók: Kovács Zsolt

Megállapította, hogy bár minden tekintetben stabil a sepsiszentgyörgyi klub, a játékoskeretben is van potenciál mégis le van szakadva amit helyre szeretne hozni ám megfelelő komolysággal és munkával el lehet érni a célt, hogy a playoff-ba kerüljön a csapat. Cristiano Bergodi elmondta: otthonról is követte a román bajnokságot, a Sepsi OSK értékes csapat amely eddig erőjátékra alapozott. „Változtatni, javítani kell a játékstíluson, minden edzőnek saját munkamódszere van, én az olasz iskolát képviselem, támadó játékot szeretnék”, fogalmazta meg Cristiano Bergodi.

A sepsiszentgyörgyi piros-fehér csapat szombaton 17.30-kor az új otthonában a Sepsi OSK Arénában az FC Voluntari ellen lép pályára. A klub szeretné minél nagyobb számú szurkoló jelenlétében avatni az új stadiont ám ez függ majd az éppen érvényes járványügyi szabályoktól. A jelenleg érvényes szabályozásnak megfelelően a mérkőzésen azok vehetnek részt, akik a rendezvény előtt legalább 10 nappal megkapták a koronavírus elleni oltás mindkét adagját, vagy fel tudnak mutatni egy 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR tesztet, vagy egy 24 óránál nem régebbi negatív gyorstesztet. Ugyanakkor azok a személyek is részt vehetnek az eseményen, akik igazolni tudják, hogy átestek a koronavírus-fertőzésen, és az első pozitív teszteredménytől legalább 15 és legtöbb 180 nap telt el. A sepsiszentgyörgyi klub a szombati mérkőzés helyszínén a Sepsi OSK Aréna bejáratánál lehetőséget biztosít a szurkolóknak, hogy helyben végezzék el a gyorstesztet és annak eredménye függvényében lépjenek be a stadionba.

Sepsiszentgyörgyön hétfőn 4,08 ezrelékes a 14 napra számolt fertőzöttségi mutató, a sporteseményeken való szurkolói részvétel szabályai az esetben változnak, ha szombatig a városban meghaladja a 6 ezreléket az incidencia, az esetben csak oltással rendelkezők lehetnek jelen a lelátókon. Sok múlik tehát azon, hogyan alakul a fertőzöttségi mutató a következő napokban.