Az egyre aggasztóbb járványhelyzet miatt a Sepsi OSK kénytelen volt elhalasztani az új focistadion október 8-ra tervezett avatóját, jelentette be kedden Diószegi László. A sepsiszentgyörgyi fociklub tulajdonosa a közösségi oldalán jelentette be azt is, hogy távozik Leo Grozavu edző és helyét átmenetileg Ilyés Róbert veszi át.

„Nehéz kimondanom: elmarad a stadionavató. Ez egy ünnep, nem az én ünnepem, nem csak a mi klubunk ünnepe, hanem mindannyiunk ünnepe. Én nem tudok elképzelni olyan stadionavatót, ahol nem lehet jelen 8 ezer ember. Egyedül nem fogunk ünnepelni” – fogalmazott Diószegi László. Magyarázata szerint számtalan emberrel tanácskozott és a hatóságokat is megkereste, de sajnos a járványhelyzet miatt legfeljebb a lelátók 30 százalékára tudtak volna nézőket beengedni, és még az sem volt biztos, mivel lehet, hogy jönnek a zárt kapus meccsek. Diószegi László reményei szerint tavasszal meg tudják rendezni a stadionavató eseményt.

Sepsi OSK stadion
Fotók: Sepsi OSK Facebook oldala

Mint ismert a stadionavatón a felvidéki Dunaszerdahelyi AC lett volna a Sepsi OSK ellenfele. Diószegi László arról is beszámolt, hogy a növekvő romániai koronavírus fertőzés számok miatt a meghívott csapat is fontolgatta már a találkozó lemondását.

A klubtulajdonos elmondta, hogy az új stadion elkészült a szükséges hatósági engedélyekkel is rendelkeznek így a csapat használatba veszi, és az október 16-ára tervezett, Voluntari elleni bajnoki mérkőzést már az új létesítményben szeretnék megrendezni.

Diószegi László utalást tett arra is, hogy a csapat vártnál gyengébb szereplése miatt más döntést is hozott. Ennek nyomán a Sepsi OSK szurkolók hivatalos Facebook-oldalán megjelent információk szerint Leo Grozavu vezetőedző várhatóan a napokban távozni fog a csapat éléről.