Megkezdődtek a munkálatok a Csíki negyedben a Gödri Ferenc Általános Iskola mellett található területen, ahol új, korszerű szabadidős tevékenységeknek helyet adó parkot, közösségi teret létesítenek.

A Gábor Áron és Nicolae Bălcescu mellszobrokat áthelyezik, így a megnyitott teret jobban kihasználhatják majd a lakók, tájékoztat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Kültéri bútorokat, kerti padokat helyeznek el az új sétányok mentén, felújítják a régi játszóteret, a megújult közösségi teret pedig egy alacsony, ülőkékkel ellátott fallal kerítik körbe.

A parkot két átlós sétány fogja keresztezni, a lakók által jelenleg is használt útvonalt követve. A felület többi részét, a játszótér kivételével, pázsit borítja. A sétányok kereszteződésénél egy ivókutat helyeznek el, továbbá 15 új parkolóhelyet is kialakítanak.

Modern közvilágítási rendszert építenek ki, a világítótesteket a park négy sarkában és a sétányok kereszteződésénél helyezik el, ugyanakkor lesz két világítótest a park nyugati részét határoló tömbházak bejáratánál is. Ennek érdekében már lefektették a villanyáram és az internethálózat új vezetékeit. A helyszínen a lakók ingyenesen hozzáférhetnek majd a vezeték nélküli internethez.

A közösségi parkot várhatóan a jövő év tavaszán vehetik használatba a lakók. Sepsiszentgyörgy önkormányzata a városi övezetek felújítását célzó intézkedéscsomagot ülteti gyakorlatba, amely, a Regionális Operatív Programon keresztül, európai uniós finanszírozással valósul meg.