Szerda reggel egy gazdátlan táska okozott riadalmat Sepsiszentgyörgyön. A csomag a Kovászna Megyei Adóhivatal (ANAF) és az Államkincstár sepsiszentgyörgyi épületében tűnt fel a dolgozóknak és riasztották a hatóságokat. A helyszínre érkezett a rendőrség, a csendőrség, a tűzoltók, a SMURD rohammentők és a bombaszakértő osztag kiürítette az épületet, az adóhatóság és a kincstár dolgozóit az utcára vezényelték, illetve lezárták az autós forgalom elől a városközponti Bem József utcát.

Bombariadó az adóhatóság sepsiszentgyörgyi székházában | Fotó: Kovács Zsolt

Miközben a pirotechnikai szakemberei vizsgálódnak, az adóhatóság épülete előtt több tucat személy gyűlt össze, akik a pénzügynél vagy a kincstárnál szerettek volna valamilyen ügyletet elintézni. A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint a tűzszerészek megállapították, hogy a táska tartalma ártalmatlan. Mint kiderült a táskát véletlenül felejtette az adóhivatalban egy férfi. Kevéssel 13 óra előtt a hatóságok visszavonultak a helyszínről, a pénzügy és a kincstár alkalmazottai elkezdhették a munkát.

Bombariadó az adóhatóság sepsiszentgyörgyi székházában | Fotó: Kovács Zsolt

Sepsiszentgyörgyön legutóbb tavaly augusztusban történt hasonló eset, amikor a polgármesteri hivatalt kellett kiüríteni, miután egy férfi a városháza iktatójában lerakott egy táskát, bejelentette, hogy bomba van benne és elszaladt. A tűzszerészek megvizsgálták a táska tartalmát és kiderült, hogy nem tartalmazott robbanóanyagot. A nyomozók azonosították a férfit, aki ellen eljárás indult.