Szerdán délelőtt egy eddig azonosítatlan személy besétált a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal épületébe, az iktatóban lerakott egy táskát, bejelentette, hogy bomba van benne és elszaladt.

Bombariadó a sepsiszentgyörgyi városházán
Bombariadó a sepsiszentgyörgyi városházán | Olvasói fotó

A sepsiszentgyörgyi városháza dolgozói riasztották a hatóságokat és kirürítették az épületet. A helyszínre érkező tűzszerészek vizsgálják a táska tartalmát, miközben az épület körül, a városközpontban a rendőrök biztosítják a helyszínt és távol tartják a járókelőket.

Frissítés 1: A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint a tűzszerészek megállapították, hogy a sepsiszentgyörgyi városházán hagyott táska ártalmatlan, az nem tartalmaz robbanóanyagot. A rendőrök 14 óra után visszavonultak a helyszínről, így a polgármesteri hivatal dolgozói visszatérhettek munkahelyükre, a városközpontban ismét szabadon lehet közlekedni. 

Bombariadó a sepsiszentgyörgyi városházán
Bombariadó a sepsiszentgyörgyi városházán | Olvasói fotó

Időközben a nyomozóknak sikerült azonosítani azt a személyt, aki a táskát a városházára vitte és bejelentette, hogy bomba van benne. A 31 éves férfit kihallgatják, hogy kiderüljön mi volt a célja a bomba fenyegetéssel és eljárást indítanak ellene.

Az eset részleteire visszatérünk!