Gelencén a falu között, fényes nappal támadt egy 8 éves kisgyerekre a medve. Fejér Imre alpolgármester a Sláger Rádiónak elmondta: ma (kedden) reggel 9 óra tájékán Gelence főutcáján a központban volt egy méretes medve.

Az alpolgármester arról számolt be, hogy mellette is 5 méterre szaladt el a medve. A járókelők hangoskodással próbálták a falu területéről kihajtani a vadállatot, amely befutott egy zsákutcába és ott szembe találkozott egy kisgyerekkel. Ekkor a medve rátámadt a gyerekre és mancsával az áldozata oldalán ejtett sebet. Fejér Imre szerint elsőként a helybéli orvos vizsgálta meg a kisgyerek sérülését majd a kézdivásárhelyi kórházba szállították.

Az alpolgármester szerint Gelencén az elmúlt időszakban többször garázdálkodott medve a gazdaságokban, tehenet és juhokat ölt meg. Elmondása szerint a lakosság nem minden esetben jelzi a medvekárokat mert lassú és nehézkes a vadkárok kifizetése. Ugyanakkor napközben a falu főutcáján még nem találkoztak medvével, ezt a nagy méretű állatot még nem is látták a környéken, mondta Fejér Imre.

Háromszéken az elmúlt hetekben ez a harmadik eset, hogy emberre támad a medve, de a gelencei az idei első eset, hogy település között történt medvetámadás. Néhány napja Sepsiszentgyörgy és Sugásfürdő között egy sportolót marcangolt szét a vadállat, míg Zágonban a falutól néhány kilométerre egy saját, bekerített területén tevékenykedő férfire támadott egy kétbocsos anyamedve.